неділю, 29 січня 2017 р.

29 січня -День пам'яті Героїв Крут

Пов’язане зображення
Часто постає питання: чи бій під Крутами і загибель трьохсот студентів можна вважати трагедією, чи навпаки перемогою? Молоді люди робили свідомий вибір, а це багато означає й змінює наше ставлення до тодішньої молоді. Їх порівнюють з трьомастами спартанцями, чи з трьомастами козаками під Берестечком. Але ж ми знаємо, що загибель студентів – це символ патріотизму й жертовності українського народу, його вільної душі й незламного духу, який завжди боровся й боротиметься за кращу долю. Можна багато про це казати, але важливіше зрозуміти, що юні студенти віддали своє життя за рідну землю. А чи зробила б так сьогоднішня молодь? 
Україна пишається молодими Героями. Пам’ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися – невмируща.Ця подія залишила свій відбиток не лише в історії  і   в пам’яті народу.  

" Крути -трагедія і гордість України" – під такою назвою експонувалась літературно-художня виставка, на якій були представлені книги та періодичні видання бібліотеки філії №6, а також відбулась " Хвилина історичної правди" в якій взяли участь користувачі бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар