середу, 22 лютого 2017 р.

Свято рідної мови" Ти співуча ,ніжна і близька" 21 лютого Міжнародний день Рідної мови

Як довго ждали ми своєї волі слова.
І ось воно співа, бринить.
Бринить, співає наша мова,
Чарує, тішить і п’янить.
(Олександр Олесь)
   «Скільки я знаю мов, стільки разів я людина», – говорить народна мудрість. Та багатство, втілене в скарбниці інших мов, залишиться для людини недосяжним, якщо вона не оволоділа рідною мовою, не відчула її краси. Мова – духовне багатство народу. Ми часто чуємо ці слова, але не завжди задумуємось над їхньою глибиною. Адже мова – це історія життя наших далеких предків, це наш родовід, це колискова, яку співала нам у дитинстві матуся. Нині українська мова – одна з найбагатших мов світу. Наша мова, мов неповторний самоцвіт, виграє барвами веселки, має своє звучання, свою вагомість, свою красу. 
   У Міжнародний день рідної мови в бібліотеці філії № 6 було проведено літературно-музичний вечір «Ти співуча,ніжна і близька» для учнівської молоді УНВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів №10-медичної гімназії. 
Українська мова наймелодійніша і наймилозвучніша поміж усіх слов’янських мов, з великими музичними можливостями, ніде дух народної поезії не відбився так виразно, як він відбився в українських піснях. І про це йшла мова на нашому заході. Тому на заході доречно звучали  вірші про мову, які декламували Тодавчич Владислав, Кукудак Анастасія, Білокур Артур, Панасюк Анастасія.  Виконавцями пісень  були гості з дитячої школи мистецтв Конфета Анастасія Юріївна та Давидова Катерина. А також прозвучали пісні у виконанні Віталія Михайлова,зокрема авторська пісня" Моя Україна" Було оформлено книжкову виставку «Цілюще джерело криниці-рідна мова».





Немає коментарів:

Дописати коментар