середу, 12 липня 2017 р.


      110 - річниця від Дня Народження Олега Олександровича Кандиби 8.07.1907-10.06.1944

Результат пошуку зображень за запитом "ОЛЬЖИЧ"

      Народився в Житомирі 21 липня (8 липня ст. ст.) 1907. Батько — відомий поет та письменник Олександр Іванович Кандиба (псевдонім Олександр Олесь).Творча спадщина Олега Ольжича кількісно невелика, але значима своїм духовним зарядом, вона характеризується великим діапазоном тем і сюжетів, починаючи від доісторичних часів і закінчуючи сучасністю.
Сьогодні Олег Ольжич – поет і громадянин, сподвижник національно-державної ідеї – приходить до читача, щоб по праву зайняти гідне місце серед духовних велетнів українського народу.


Результат пошуку зображень за запитом "Ольжич Олег "цитаделя духа"                                
  Ольжич О.Цитаделя духа/О.Ольжич.- Братислава:Словацьке пед.вид-во,1991.-246 с.:іл. 
Повне зібрання творів поета, уривки із спогадів і праць про нього, бібліографія й фотоматеріали. Впорядкування, переднє слово й примітки Миколи Неврлого. 
Поета Олега Ольжича (1907 - 1944) знають сьогодні на Україні хіба що окремі фахівці, але популярність його імені безперечна.
Результат пошуку зображень за запитом "незнаному воякові"
Результат пошуку зображень за запитом "олег ольжич рінь"
Ольжич О.Незнаному Воякові.:Заповідане живим.-К.: Фундація ім.О.Ольжича,1994.-431 с.
   Тут зібране вперше під спільною палітуркою многобарвний доробок письменника, науковця, політичного діяча - його вірші, прозу, літературознавчі розвідки, організаційні відозви, його листування.
 



Ольжич О. Рінь. Твори / Олег Ольжич. — Рівне : [б. в.], 2012. — 60 с.
    Збірка "Рінь" вийшла друком у 1935 році й мала загалом прихильні оцінки (В. Державин, Є. Маланюк, М. Мухин, У. Самчук, Яр Славутич). Вона є етапною в творчості поета, її усвідомлення як явища літературного і, ширше, духовного триває.









      

Немає коментарів:

Дописати коментар