середу, 30 травня 2018 р.

Історична хвилина

Надія Суровцова 
        Надія Віталіївна Суровцова — українська громадська діячка, журналіст, перекладач,багаторічний політв'язень. Редакторка іномовних видань Міністерства закордонних справ УНР. Доктор філософії.
Надія Віталіївна народилася 18 березня 1896 р. в Києві у родині інтелігентів. У 1903 р. родина переїхала до Умані. Закінчивши місцеву гімназію, Надія Суровцова вступила на історико-філологічний факультет Петербурзького університету, в якому навчалася до 1917 р.
    Життєвий шлях Надії Віталіївни Суровцової ще раз переконливо доводить нам про непереможність жаги до волі та справедливості. Ніякі випробування не зломили її сили духу та не заставили її припинити писати правду про реальне обличчя радянської влади і боротися за незалежність України. Разом з тим Надія Суровцова зі смиренням прийняла свій хрест та з честю пронесла його впродовж життя. А залишила по собі повчальні спогади, реально відображенні історичні події та наглядний приклад для  молодого покоління патріотизму, свободолюбства й високого рівня національної свідомості з одного боку, а з іншого – незрадливості, працелюбства та любові до життя і свого народу.


      В бібліотеці філії №6 пройшла історична хвилина з нагоди 90 років від початку  увязнення Надії Суровцової, яка була засуджена 28.05 1928 року. 

Немає коментарів:

Дописати коментар