понеділок, 4 лютого 2013 р.

Ходімо в мою душу, в мій храм.

 Євген Маланюк - відомий  український письменник, поет, культуролог-енциклопедист, публіцист, літературний критик  народився в селищі Новоархангепьському (нині Кіровоградська область) 1 лютого (20 січня за старим стилем) 1897 року . Навчався у Єлисаветградському реальному училищі. Із студентської лави Петроградського політехнічного інституту потрапив на фронт. Після Лютневої революції 1917 року став сотником армії УНР.

Перші поетичні твори Є. Маланюка з'явилися на сторінках журналу „Веселка", який він у 1921-1923 роках видавав разом із Ю. Драганом. У своїй творчості поет синтезував неоромантичні, символістичні та неокласичні тенденції української лірики, стрижнем якої було висвітлення історичної долі України.


  Цими днями працівники бібліотеки- філіалу №6 провели усний журнал „Ходімо в мою душу, в мій храм", присвячений пам'яті  Є. Маланюка. В заході брали участь читачі бібліотеки. Вони були ознайомлені з біографією письменника , його життєвим та творчим шляхом. Студенти Уманських державних аграрного та педагогічного університетів Є.Грищук, М.Мавламова, Н.Даниленко, Д.Левадко, Н.Палій, С.Батрін читали вірші поета. Цим заходом бібліотечні працівники ознайомили своїх читачів з творчістю Є. Маланюка: творами, в яких проголошувалась потреба формування нової, національної свідомої особистості.
А.НОВІКОВА, зав. бібліотекою-філіалом №6.

Немає коментарів:

Дописати коментар