понеділок, 4 лютого 2013 р.

ДОБРО — ЦЕ ВОГНИК МОГО СЕРЦЯ

 Під такою назвою у бібліотеці-філіалі №6 відбувся усний журнал, присвячений  українському  письменнику-гумористу, казкарю Всеволоду Нестайко. Його учасниками стали юні читачі, які довідались багато цікавого про життєвий і творчий шлях митця слова. А отримані знання продемонстрували у вікторині "Подорож до палацу чарівних казок".

  Перша книжка Всеволода Нестайка "Щурка і Щурко" побачила світ у 1956 році. Після чого дитяча література збагатилась виданням низки збірок оповідань, казок, повістей і п'єс письменника, які залюбки читають хлопчики і дівчатка не лише України, а й Росії, Німеччини, Великобританії, Іспанії, Чехії, Румунії, Угорщини і навіть далекої Індії.
                     

 Книги Всеволода Зіновійовича — щирі й близькі дитячому серцю. Найвідоміші з них — "Пригоди Робінзона Кукурузо", "Теодори з Васюківки", "Одиниця з обманом", "П ятірка з хвостиком", "Незнайомка з країни сонячних зайчиків".
                             


 Митець слова є лауреатом багатьох літературних премій. А у 1979 році рішенням Міжнародної ради з дитячої та юнацької літератури його трилогія "Теодори з Васюківки" внесена до списку Ганса Андерсена, як один з найвидатніших творів для дітей.

А. НОВІКОВА, завідувач БФ №6

Немає коментарів:

Дописати коментар