вівторок, 8 вересня 2015 р.

8 вересня - Міжнародний день грамотності.

Якщо книг читати не будеш - скоро грамоту забудеш!
  Міжнародним днем грамотності прийнято вважати 8 вересня. Це свято офіційно відзначається Організацією Об'єднаних Націй.
  Міжнародний день грамотності — це символ досягнень усього людства. Адже грамотність — це один із критеріїв, який відрізняє прогресивне суспільство від примітивного. На сьогоднішній день, за даними ООН, у світі налічується близько 4 мільярдів грамотних людей. Хоча представникам різних поколінь ще є до чого прагнути.
  Дослідження показують, що на сьогоднішній день у світі близько 860 мільйонів дорослих людей неграмотні. Також відомо, що 100 мільйонів дітей у всьому світі не навчаються в школі. Але найсумніше, що навіть ті представники цивілізованих країн, які відносяться до числа грамотних, не відповідають цьому званню. Міжнародний день грамотності звертає увагу і на цю проблему. Крім того, світова громадськість намагається підняти престиж грамотності. Безліч дітей, молодих людей і дорослих, охоплених шкільними або іншими освітніми програмами, не відповідають рівню, необхідному для того, щоб їх можна було вважати грамотними в умовах сьогоднішнього світу, що стає все більш складним.

   Грамотність є не тільки додатком до вже здобутих знань і навичок, але й надійним помічником у житті кожної людини в інформаційному суспільстві. Стрімкий розвиток у всіх сферах діяльності з одночасною глобалізацією вимагає від людини, ким би вона не була і де б не мешкала, миттєво відгукуватися на вимоги часу. Грамотність, належний рівень якої підтримують і розвивають, стає запорукою підвищення професійної кваліфікації, і як наслідок, працевлаштування.Існує явна необхідність у розгортанні програм поширення грамотності, які були б спрямовані на групи учнів, що вимагають до себе особливої уваги. Крім того, світова громадськість намагається підняти престиж грамотності. Сьогодні під егідою ООН реалізується програма, спрямована на поширення грамотності.
  Вивчаючи іноземні мови, ми забуваємо, що українська мова дуже багата на фразеологізми, ідіоми та крилаті вислови. Нагадуємо, що сьогодні Міжнародний день грамотності і саме час дізнатися про нові цікаві засоби для вираження думок.
  Пропонуємо нашим читачам пригадати прості правила української мови. Адже навчитися правильно говорити ніколи не пізно!

Немає коментарів:

Дописати коментар