неділю, 20 вересня 2015 р.

Віртуальна подорож " Відкрий Европу для себе!"

Скільки країн у Європі?

  На політичній карті Європи розташовано 50 незалежних держав, більшість з яких є високорозвиненими індустріально-аграрними країнами. Серед найбільших країн Європи Росія, Україна, Німеччина, Великобританія, Франція, Італія, Іспанія та Польща. Вищезгадана цифра включає шість країн-карликів: Андорра, Ватикан, Люксембург, Ліхтенштейн, Монако, Сан-Марино.

Повний перелік країн Європи:

  Австрія, Азербайджан, Албанія, Андорра, Білорусь, Бельгія, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Ватикан, Великобританія, Вірменія, Греція, Грузія, Данія, Естонія, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Казахстан, Кіпр, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Македонія, Молдова, Монако, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Росія, Румунія, Сан-Марино, Сербія, Словаччина, Словенія, Туреччина, Угорщина, Україна, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чорногорія, Чехія, Швейцарія, Швеція.
  Щоб дати правильну відповідь на питання: «Скільки країн у Європі», треба враховувати, що точний підрахунок кількості держав, розташованих в Європі, залежить від трактування кордонів Європи та критеріїв включення невизнаних або частково визнаних держав, а також врахування залежних територій.
  Австрія, вважається найкрасивішою країною Центральної Європи, туристів приваблюють краєвиди Відня та відомі гірськолижні курорти, а також мальовничі альпійські селища Тіролю, чудові національні парки і "озерний край" на заході країни.Завдяки мальовничим Альпам із засніженими схилами, розвиненій інфраструктур і своєму географічному положенню на перехресті магістралей, що з'єднують південь і північ Європи, країна приваблює велику кількість транзитних туристів, основна частина яких прямує на середземноморське узбережжя, одноденних туристів. Австрія провідний туристський центр зимових видів спорту. Гірколижні курорти — одна з найприбутковіших галузей в економіці. Міжнародний туризм найрозвинутіший у західній, гірський частині країни. Головні туроутворюючі країни (80% туристів):Німеччина, Нідерланди, Велика Британія. Чисельні туристи з Італії, Швейцарії, Франції, США, Бельгії, Швеції, Східної Европи.

БЕЛЬГІЯ – ЖИВОПИС І АРХІТЕКТУРА

  Бельгія може похвастати величезним арсеналом пам’яток, і не важливо буде це багатий Брюссель або маленьке село. Бельгія на весь світ славиться скульптурою хлопчика, що пісяє, дивовижним смаком пива, чорним брюссельським шоколадом і жіночим тенісом. Саме ці атрибути і асоціації згадує кожен при згадці цієї перлини Європи. Типове місто Бельгії обов’язково повинно бути зі своєю довгою історією, а це завжди безліч готичних будівель, романських церков, чудових соборів, площ, пам’ятників… Разом з усім цим затишно уживається сучасність: величезні хмарочоси, супермаркети, житлові будинки та кафе.
 Великобританія – чудова країна зі старовинними пам’ятками і дивовижною культурою. Розкішні середньовічні замки, фортеці і старовинні музеї та галереї – це все Велика Британія. Кожне місто тут має свою неповторну і унікальну архітектуру. Історично склалося, що найвідоміші і популярні туристичні місця знаходяться на території столиці – Лондона. Столиця Великобританії – найбільший мегаполіс Європи з кращими англійськими парками, резиденціями, історичними та культурними спорудами. Ну а візитною карткою Лондона є всесвітньо відомий Біг-Бен, який названий так на честь старовинних дзвонів всередині башти. Це обов’язкова пам’ятка в будь-якому турі по Великобританії.
  

ІТАЛІЯ – ВИШУКАНІСТЬ СТАРОГО СВІТУ

 Пам’яток в Європі так багато, що не вистачить сторінок, щоб описати у всій красі кожну з них. Італія – одна з тих країн, де в кожному місті можна зустріти сотні пам’яток історії та культури. А скільки сказати можна тільки про Рим чи Мілан! Саме в Мілані знаходиться відомий на весь світ театр Ла Скала. Він був побудований за підтримки імператриці Марії Терезії на місці Королівського оперного герцогського театру, який згорів на сумному карнавалі 1717 року.Батьківщина знаменитих художників і талановитих учених, які змінили порядок світу, дім найбільшій кількості об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і калейдоскоп чарівних пейзажів – Белла Італія! Від всіляких пам’яток старовини Риму і чарівної романтичної Венеції, до горбистій місцевості Тоскани і космополітичного Мілану, ця країна – безмежне джерело пам’яток.

ФРАНЦІЯ – РОМАНТИЧНІ ПАМ’ЯТКИ ЄВРОПИ


 Ентузіасти підрахували, Франція – країна з найбільшою кількістю пам’яток в Європі. І в це не важко повірити: Ейфелева вежа, Тріумфальна арка, Діснейленд, Лувр – лише мала кількість найпопулярніших місць. Лувр – один з найбільш відвідуваних музеїв в світі! Тут зібрана багатюща колекція експонатів за більш ніж 800 років історії. У середніх віках Лувр був середньовічною фортецею, яка пізніше перетворилася в палац і була побудована Філіпом Августом в XII столітті. Багато разів ця пам’ятка Європи реставрувалася і перебудовувалася, але все-таки дійшла до нас в ідеальному стані.

УГОРЩИНА – ПЕРЛИНА СХІДНОЇ ЄВРОПИ

 Угорщина – один з найцікавіших туристичних напрямів Східної Європи. Перш за все країна притягує увагу туристів унікальною архітектурою і приголомшливими видами на Дунай і так зване “Угорське море” (озеро Балатон). Також тут є цілющі термальні джерела і улюблена усіма національна кухня Угорщини. Важливим фактором є висока якість послуг і відносно низькі ціни. Все це робить цю країну одним з найбільш бажаних туристичних напрямків Європи. Мільйони туристів щорічно підтверджують ці слова.

Немає коментарів:

Дописати коментар