четвер, 4 січня 2018 р.

"Свій поміж своїх, чужий поміж чужих"

ДО 80- РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВАСИЛЯ СЕМЕНОВИЧА СТУСА    Результат пошуку зображень за запитом "стус"

    Народився Василь Семенович Стус 6 січня 1938 року в селі Рахівка Гайсинського району на Вінничині в селянській сім’ї. 1940 року разом із батьками переїхав до Сталіно, де закінчив середню школу й педагогічний інститут. Вчителював на Кіровоградщині й Донеччині. У 1963 році поступив в аспірантуру Інституту літератури імені Т.Г. Шевченка АН України.
Перша добірка віршів із наступнім словом А. Малишка з’явилася 1959 року в «Літературній газеті». Потім були публікації в Журналах «Донбас», «Дніпро», «Зміна».
   Ім’я Стуса увійшло в нашу історію як важливий чинник національного пробудження й самоусвідомлення, стало символом духовної незламності й свободи. На часі глибоке пізнання власне поетичного доробку цього самобутнього митця, і не лише в українському літературному контексті.
    Бог не часто нам дає велетнів духу і таланту. Це гордість і слава нашого народу. На прикладі життя і діяльності таких людей, як Василь Стус, будуть виховуватися прийдешні покоління.

З користувачами бібілотеки філії №6 було проведено поетичну годину "Свій поміж своїх,чужий поміж чужих"та оформлено книжкову виставку.

Немає коментарів:

Дописати коментар