четвер, 28 квітня 2016 р.

9 травня - День Перемоги. Перемога одна на всіх.

  День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні або День перемоги — державне свято та вихідний день в Україні, відзначатиметься 9 травня, починаючи із 2016 року. Свято прийшло на заміну радянському святу "День Перемоги", яке відзначали в СРСР, а потім в Україні до 2015 року включно.
  «День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні» встановлено як державне свято внаслідок ухвалення 9 квітня 2015 року Верховною Радою України проекту закону № 2539 «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 — 1945 років» в рамках голосування за пакет законів про декомунізацію.
 Ось і настало 9 травня 2016 рік, День Перемоги, найскладніший свято нашої історії. Самий гіркий, адже згадують всіх людей, які загинули за час Великої Вітчизняної на фронті, в концтаборах, в окупованих містах і в тилу. Самий радісний, тому що саме в цей день закінчилася одна із самих страшних і руйнівних воєн не тільки для нашої країни, але і для всього світу. Це свято відзначають вже в 71 раз. Історія 9 травня почалася в 1945 році, коли в Москві на невеликому аеродромі приземлився літак, який привіз найцінніший вантаж, який тільки можна уявити – підписану урядом Німеччини капітуляцію. З тих пір всі відзначають 9 травня як день закінчення війни. І в цьому році у всіх містах Росії, України, Білорусії та інших країн пройдуть святкові паради, концерти і привітання. 
 Практично в кожному місті організовують святкові концерти, на яких виступлять місцеві зірки і запрошені колективи. Такі ж концерти можна буде подивитися по телебаченню, адже більшість каналів планує, так чи інакше, показати свої привітання на День Перемоги.
  Але де і як ви б не відзначали це свято, згадайте тих, без кого б його не було. Вони не шкодували своїх сил, крові, а часто – і життя, щоб їхні онуки і правнуки могли спокійно жити і радіти цьому. Адже хто знає, як би все обернулося, якби у них не вийшло захистити свою землю і свій народ. Якщо у вас є діти, розкажіть їм, чому саме люди вже понад півстоліття відзначають цей день, що в ньому такого важливого, можливо, вивчіть з ними вірші на День Перемоги. Адже в той момент, коли люди забудуть історію цього гіркого і світлого свята, стане початком кінця для нашої країни.
Ми знову прийдемо до вічного вогню,
Рокам ніколи пам'яті не стерти
Про тих, хто пережив страшну війну,
І тих, хто залишивсь в обіймах смерті.
Ми знову прийдемо до вічного вогню...
Із нами прийдуть і онуки й діти,
Щоб ветеранам до землі вклонитись,
Щоб вшанувати їхню сивину.
Нехай Господь дарує їм літа,
Тепло і затишок, щасливі дні безхмарні.
Нехай щороку зелень молода
Встеляє килимом стежки у завтра.
 Від всієї душі поздоровляємо зі святом Перемоги! Бажаємо мирного неба, ясного сонця та всього самого найкращого! Нехай завжди вас оточує мир, здоров'я та щастя!


Немає коментарів:

Дописати коментар