четвер, 11 жовтня 2018 р.

14 жовтня - день захисника України


День захисника України — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва.
Цей день обрали невипадково. Споконвіків на свято Покрови наші пращури вшановували воїнів-захисників. Традиція ця дуже давня і походить ще з часів Київської Русі. Козаки вважали Покрову своєю заступницею. На Січі була церква на честь Покрови Пресвятої Богородиці. Збираючись у похід на ворога, козаки проводили молебень до своєї покровительки. Повернувшись щасливо з походу, дякували їй за збережене життя.
Козаки вірили, що свята покрова Пресвятої Богородиці охороняє їх. Історично в цей день було прийнято згадувати і віддавати належне козацькій доблесті. Саме 14 жовтня на Січі обирали нового отамана і влаштовували свято козацької мужності та відваги.






 11 жовтня працівниками бібліотеки філії № 6 для користувачів був проведений екскурс в історію« Героям слава-кажемо по праву,бо струм козацький в генах не зачах»  та оформлена книжкова виставка " Козацькому роду нема переводу".Достойними нащадками Українського війська є сьогоднішня молодь, яка вже має право називатися захисниками Вітчизни ,бо брала активну участь у Революції гідності,  допомагає і підтримує українську армію з початку війни з російськими загарбниками як колись для козака почесним обов'язком була служба в Запорозькій Січі, так і сьогодні захищати рідну землю – це почесний обов'язок для наших юнаків.




Немає коментарів:

Дописати коментар