неділю, 28 жовтня 2018 р.

28 жовтня -День вигнання нацистських окупантів з України

 
 Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»ÑŒÑ‚ат пошуку зображень за запитом "день вигнання  нацистів"
    Із вигнанням нацистських окупантів у 1944 році Україна не отримала волі, тільки опинилася під пануванням іншого тоталітарного режиму, результатом діяльності якого стали масові репресії та депортації, зокрема сотень тисяч українців, поляків та цілого кримськотатарського народу, смерть від масового голоду сотень тисяч мешканців України у 1946—1947 роках.
Український визвольний рух, не вважаючи вигнання німецьких окупантів визволенням, продовжував боротьбу за незалежність України, яка тривала ще майже десятиліття. Переслідування інакодумців не припинялося до розпаду СРСР.
Справжні волю і свободу Український народ отримав тільки після 24 серпня 1991 року зі здобуттям державної незалежності. 

   В бібліотеці філії № 6 відбувся перегляд документального фільму "Визволення". На завершення присутні жваво обговорювали побачене, багатьом було важко висловити свої почуття,адже мир є надзвичайно важливим для всього світу. Ми не повинні забувати про тих людей, які пройшли крізь найскладніші випробування, відстояли право людей на свободу, врятували нашу країну та світ від нацизму, виховуючи в підростаючого покоління почуття патріотизму та гордості за наших героїв.

Немає коментарів:

Дописати коментар