четвер, 18 серпня 2016 р.

ФОТОГАЛЕРЕЯ :" ТЕРНИСТИМИ ШЛЯХАМИ ДО СВОБОДИ"

     Згідно з Указом президента України від 23 серпня 2004 року в країні започатковано щорічне святкування Дня Державного прапора.
Синьо-жовтий прапор України 
Це безхмарне небо, синє-синє 
А під небом золотіє нива 
І народ – і вільний і щасливий. 
   Так, саме вільний. Поряд стоять ці два свята зі свят 23 і 24 серпня - День державного прапора і День Незалежності України. Весь народ відзначатиме 25 річницю вільної, воскресаючої, соборної нової України.Це символ нашої боротьби за свободу і незалежність, символ, який об’єднує людей різного віку і професій, наповнює їх патріотичним почуттям обов’язку захищати свою Вітчизну.
  День незалежності – це день, у якому щорічно зустрічаються Минуле і Майбуття України. Минуле має вселяти мудрість. Майбуття повинно виховувати в нас відповідальність за прийняття рішень.
У серцях народу України серпнева блакить неба і жовтогарячий зерновий лан зливаються барвами української державності в символ свободи та праці. Творення історії Батьківщини, її сьогодення і майбутнього — обов’язок кожного з нас, усього народу.
  Сьогодні, як ніколи раніше, це свято висуває перед кожним із нас високі вимоги, спонукає до особливої відповідальності перед собою, своєю країною, прийдешніми поколіннями, оскільки це – найскладніший період сучасної України, бо проливається людська кров, ми потерпаємо від зовнішньої збройної агресії. Такою є ціна за прагнення нашого народу до гідного життя у цілісній, незалежній та процвітаючій європейській державі.
  Це не просто День народження держави. Це свято пам’яті про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність, а також день, коли варто думати про день завтрашній, про майбутні покоління, про нашу відповідальність перед історією.
  У вікні нашої бібліотеки було оформлено виставку-вітрину "Прапор свій здіймаєм гордо...", на якій поряд з Державним Прапором були представлені різні матеріали за темою. З цією виставкою міг ознайомитись кожен, хто проходив поблизу бібліотеки.
  До Дня Незалежності України  було представлено книжкову  виставку "Є держава наша Україна і є її невтрачений народ."

Немає коментарів:

Дописати коментар